Φόνος εκ προ ομελέτας

Υπόθεση

Μετά την sold out προβολή της ταινίας “Φόνος εκ προ Ομελέτας“, στον Κινηματοθέατρο Σοφία Βέμπο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο Βασίλης Παπάς επιστρέφει και συμπράττει με το Κινηματοθέατρο Αθήναιον για να παρουσιάσει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, η οποία έλαβε τιμητική μνεία στο 14ο Ελληνοβρετανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία μυστηρίου εποχής με ανατροπές και ευτράπελα, με μοναδικό στόχο να χαρίσει άφθονο γέλιο στους σινεφίλ της πόλης.

Η συγγραφέας Ρόζα Αναγνώστου καλεί από την Αρτεμιάδα, όπου έχει αποτραβηχτεί, τη Χριστίνα Αγκάθη, ιδιωτική ερευνήτρια και αρθρογράφο, προκειμένου να της παραχωρήσει την πρώτη της συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, της ανακοινώνει πως σύντομα θα κυκλοφορήσει νέο βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει θανάσιμα μυστικά περιοίκων, όταν ξαφνικά-και ενώ τρώει ομελέτα- πεθαίνει αιφνιδίως μπροστά της. Στην προσπάθειά της να ζητήσει βοήθεια, η Χριστίνα βλέπει πίσω από μια πόρτα κάτι που την τρομάζει. Ξαφνικά, δέχεται ένα χτύπημα στο κεφάλι και όταν συνέρχεται, δεν θυμάται τί είδε, το πτώμα της Αναγνώστου έχει εξαφανιστεί και τη θέση του έχει πάρει μία κούκλα…

Η Ταινία “Φόνος εκ προ ομελέτας“, παρασκευάστηκε με μια εκρηκτική συνταγή, συστατικά της οποίας αποτέλεσαν η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, το πάθος, η αγάπη και η ανάγκη για τη δημιουργία και την τέχνη.

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, από όλους τους χώρους, συνεργάστηκαν και μοιράστηκαν τις ιδέες τους, το φιλότιμο και το ταλέντο τους, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αντιπροσωπευτικό μιας επαγγελματικής και πολλών αξιώσεων προσπάθειας. Σε καιρούς χαλεπούς, το μήνυμα που στέλνει μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο. Η επίτευξη των στόχων και των ονείρων, τελείται μέσα από την πίστη και την ένωση, τη θέληση και την επαγρύπνηση, ώστε ποτέ να μην σταματά η αναζήτηση.

Μια ταινία που σκοπό έχει πέρα από την ψυχαγωγία και την προαγωγή του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, να ενισχύσει το ιδεώδες της αλήθειας, που δεν είναι άλλη από αυτή που μας διδάσκει, πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αλλάξουμε ένα κατεστημένο που μας πληγώνει, πως μπορούμε από το τίποτα να κάνουμε θαύματα και να γίνουμε έτσι, οι δημιουργοί ενός υγιούς μέλλοντος.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπάς
Διεύθυνση Παραγωγής – Μοντάζ: Στέλιος Δουλγερίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Ιωακειμίδης, Κωνσταντίνος Βάττης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Μπούα
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Λιάνα Τζερεφού
Μουσική στη σκηνή του καμπαρέ: Χαρίκλεια Αμέρσα
Διεύθυνση Ηχοληψίας: Μιχάλης Σαρικεχαγιάς
Εικονοληψία: Γιάννης Ιωακειμίδης, Μαρία Μπούα, Κωνσταντίνος Βάττης
Ενδυματολογία: Αθηνά Βαρτσάκη
Μακιγιάζ: Αργυρώ Πεγιά
Επικοινωνία / Δημόσιες Σχέσεις: Έρη Χριστοφορίδου

Φιλική συμμέτοχη: Γιώργης Κοντοπόδης, Γιάννης Σερβετάς

Ηθοποιοί: Αθηνά Βαρτσάκη, Ροδούλα Αθανασίου, Βάσω Τσέκου, Ιωάννα Παπάζογλου, Βασίλης Παπάς, Χαρά Γκιουσλή, Άννα Καρατζά, Μενέλαος Βουλογιώργος, Θωμαή Ντόκου, Δέσποινα Γαζή, Τζένη Τσερκέζη, Στρατός Ναλμπαντίδης, Βασίλης Δομουκτσής, Ντορίτα Καζίδου, Μάγδα Τογκούρη, Γιώργος Γάκης, Κωνσταντίνος Τσακίρης, Κατερίνα Καλογήρου

 

Video & Φωτογραφίες

5 φωτογραφίες

Ώρες Προβολής

Επιλογή Αίθουσας

  • ΑΙΘΟΥΣΑ 2