Μαύρος Ουρανός

Υπόθεση

Η ανυπαρξία της ύπαρξης. Σε ένα κόσμο που οι ανθρώπινες σχέσεις φθίνουν, τα οικονομικά προβλήματα καθημερινά διαλύουν όλο και περισσότερους ανθρώπους. Σε ένα κόσμο σκληρό και άδικο. Ο ήρωάς μας βιώνει την απόλυτη απομόνωση και παλεύει να νικήσει το τέρας της ανυπαρξίας με τις αναμνήσεις των ανθρώπων που σημάδεψαν τη ζωή του. Ένας εσωτερικός μονόλογος που μεταμορφώνεται σε διάλογο επί σκηνής. Θέατρο του παραλόγου με στοιχεία μαύρης κωμωδίας.

Μια αφήγηση στην οποία η πραγματικότητα και η φαντασίωση μπερδεύονται. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει ποιο είναι ποιο στοιχείο. Μπορεί όμως να βρει αυτά που θα μιλήσουν στον ψυχικό του κόσμο, θα ανασύρουν αυτά τα θέματα που τον προβληματίζουν. Τελικά θα βρει έναν τρόπο να τα εξυπηρετήσει.

Θα ανακαλύψει αυτά που τον προβληματίζουν και θα διακρίνει μια πιθανή οδό για να φτάσει στο σημείο που θα ξεκινήσει η ίαση. Στην παράσταση ο τρελός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που θα βλέπαμε ότι δεν έχει πρόβλημα. Άρα, ποιος είναι ο τρελός; Μήπως η τρέλα είναι κάτι σχετικό; Μήπως δεν πρέπει να μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους με αυτό τον τρόπο; Ερωτήματα που η παράσταση βάζει και ο θεατής καλείται να προβληματιστεί και να απαντήσει.

Κείμενο: Γεωργία Μπλάγκου

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μπλάγκου

Βοηθός σκηνοθέτης: Αλίκη Ζηρίδου

Σκηνικά: Βικτώρια Δαμοτσίδου

Κουστούμια: Βικτώρια Δαμοτσίδου

Φωτισμοί: Τάσος Πέππας

Ήχος: Τάσος Πέππας

Φωτογραφιες: Ζωή Ταυλαρίδου, Τάσος Πέππας

Βίντεο παράστασης: Ζωή Ταυλαρίδου, Τάσος Πέππας

Παίζουν: Αχιλλέας Δημητριάδης (Όμηρος), Βασιλική Χαραλαμπίδου (Αναστασία), Έλενα Βαινά (Αμαλία), Χαράλαμπος Σιούλας (Όμηρος)

Παραγωγή-οργάνωση: Θεόδωρος Μαραντίδης, Γιάννης Φραγκούλης

Video & Φωτογραφίες

3 φωτογραφίες

Ώρες Προβολής

Επιλογή Αίθουσας

  • ΑΙΘΟΥΣΑ 2