Τα Ψηλά Βουνά – Θεατρική Παράσταση

Υπόθεση

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αθήναιον Βασιλίσσης Όλγας 35 – Θεσσαλονίκη
Για δυο μοναδικές παραστάσεις στις 11,30 το πρωί και στις 5,30 το απόγευμα
Τα Ψηλά Βουνά
Μια θεατρική παράσταση τόσο επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε

Τα ψηλά βουνά το αθάνατο αριστούργημα του νεοέλληνα συγγραφέα Ζαχαρία Παπαντωνίου, που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη χιλιάδων Ελλήνων μαθητών , χάρη στη ζωντανή του γλώσσα και στην απλή αφήγηση.
Μια μεγάλη θεατρική παραγωγή , πλαισιωμένη από παλιούς και νέους έμπειρους επαγγελματίες ηθοποιούς με προσεγμένα σκηνικά – κοστούμια και πλούσια μουσικά ακούσματα από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και από έργα μεγάλων Ελλήνων μουσουργών.

΄΄…λίγα λόγια για τα Ψηλά Βουνά ! ΄΄
Τα Ψηλά Βουνά, είναι ένα έργο που αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας παιδιών που περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές μόνα τους (αλλά με την άδεια των γονιών τους ), στα βουνά της Ευρυτανίας. Με την παρότρυνση του δασκάλου τους ανεβαίνουν στο βουνό, μακριά από τις ανέσεις και την ασφάλεια του πατρικού σπιτιού. Οργανώνουν μια μικρή κοινότητα που ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες και αυτός ακριβός ο καταμερισμός εργασίας, αποτελεί γι’ αυτά ένα πρώτο είδος ανάθεσης κοινωνικών ρόλων .Μέσα στις ομορφιές της φύσης, μαθαίνουν τη ζωή του βουνού, και την χρησιμότητα του (όπου την ρουφούν τα παιδιά μέσα από τον ρόλο του Δασάρχη ) τις συνήθειες των ανθρώπων και των ζώων, τις λαϊκές παραδόσεις και του μύθους. Το έργο εξυμνεί το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη .Τα παιδιά μαθαίνουν να ξεπερνούν με θάρρος και ωριμότητα τις δυσκολίες της ζωής , μέσα από την συνεργασία και την αλληλοεκτίμηση. Το επιπλέον γεγονός ότι γίνονται ‘’δάσκαλοι’’ για το μικρό τσοπανόπουλο που διψάει για μάθηση, τους κάνει και συνειδητοποιούν την ανεκτίμητη άξια της μόρφωσης. Το ταξίδι και η παραμονή των παιδιών στα Ψηλά Βουνά, δεν είναι τίποτ΄ άλλο ,παρά μια διαδικασία μύησης στην ενήλικη ζωή και στην αυτογνωσία, απεκδύοντας την παιδική αφέλεια.
Τα Ψηλά Βουνά αποτελούν μια παράσταση νοσταλγίας και κοινωνιολογικού προβληματισμού, με βαθιά παιδαγωγική αξία, που αφήνει το στίγμα της με τα στοιχεία μίμησης και παντομίμας, με τα παραδοσιακά τραγούδια, με τη χρήση ντοπιολαλιάς, με τις λαϊκές ιστορίες, τους μύθους και τις παραδόσεις. Έτσι τα παιδιά αποκτούν μια βιωματική σχέση με την βουκολική ζωή στην φύση και τα απλά συναισθήματα, που βρίσκονται στον αντίποδα των πολύπλοκων σχέσεων που αναπτύσσονται στα αστικά κέντρα της νεύρωσης και τις αλλοτρίωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκηνοθεσία της παράστασης, ανήκει στην κυρία Κωνσταντίνα Στεφανίδου και η χορογραφία (κινησιολογία – παραδοσιακοί χοροί),

Παίζουν οι ηθοποιοί Μαρία Δρακοπούλου Νίκος Τσαμασιώτης Δημήτρης Σωτηρόπουλος , Βαγγέλης Πυρινής Κωνσταντίνα Στεφανίδου, Γιάννος Τριανταφυλλίδης Αλεξάνδρα Τσολακίδου, Ηλίας Τσίπουρας Παραγωγή ΛΟΥΗΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ Πληροφορίες κρατήσεις θέσεων ΤΗΛ 6995603843

Το Δάσος είναι πολύτιμο στη Ζωή στην Υγεία στον Πολιτισμό
Το δάσος χωρίς τον άνθρωπο μπορεί να υπάρχει
ο άνθρωπος όμως χωρίς το δάσος δεν μπορεί να ζήσει

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ προπώληση 10 ειδικές τιμές για συλλόγους και γκρουπ

Video & Φωτογραφίες

9 φωτογραφίες

Ώρες Προβολής

Επιλογή Αίθουσας

  • Αίθουσα